Kazlų Rūdos „Saulės“
mokykla-daugiafunkcis centras

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Rugsėjo 1-osios šventė

Nuotrauka

Greitai prabėgo įspūdžių ir smagių akimirkų kupina vasara, skambutis jau sukvietė mus į pirmąją šių mokslo metų šventę. Spindinčios mokinių akys kalbėjo pačios už save – ši diena buvo laukta. Subrendę, paaugę, surimtėję ir pasipuošę mokiniai nekantriai laukė pirmosios pamokos.

Geriausiai mokinių nuotaikas atspindėjo jų išsakytos mintys: „Sunku bus pradėti vėl gulti ir keltis anksčiau, tačiau mokykloje bus linksma“, „Aš visų pirma beprotiškai pasiilgau klasės draugų. Na, gal ne beprotiškai, bet pasiilgau.“, „Šiandien man jau nebereikės galvoti, ką kiekvieną dieną veikti. Reikės mokintis“.

Rugsėjo pirmoji kiekvienam mokiniui sava: dešimtokams – tai mokslo metai, kai žinai, jog į šią mokyklą kitais metais jau nebeteks sugrįžti – paskutiniai mokslo metai šioje mokykloje ir savotiškas laukimas iki mokslo metų pabaigos, nes laukia egzaminai naujų išbandymų metas, jauniausiems tai visai nauja mokykla, nepažįstama klasė, nauji draugai, mokytoja, tačiau kartu ir naujų atradimų džiaugsmas.

Direktorė Daiva Dabrilienė pasidžiaugė nuveiktais darbais, pastebimai išgražėjusia mokykla, naujai įrengtais kabinetais, kambariais ir žinoma didžiausia mokyklos puošmena ir džiaugsmu naujais langais. Palinkėjo mokiniams – atsakomybės, pareigingumo ir kad mokymasis būtų įdomus, mokytojams ir auklėtojoms – tvirtumo, stiprybės, susiklausymo ir bendradarbiavimo.

Atvykusios pasveikinti Kazlų Rūdos savivaldybės mero pavaduotoja Ramutė Vinikienė bei švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Rita Janina Pleseckienė be nuoširdžių sveikinimų ir linkėjimų įteikė ir saldžių dovanų.

Šventės pabaigoje mokiniai kartu su mokytojais gamino vėjo malūnėlius ant kurių užrašė savo slapčiausias svajones ir jas patikėjo vėjui.

Kad svarbūs sumanymai būtų sėkmingi! Kad visad pavyktų pradėti darbai! Su rugsėjo 1-ąją!

Parengė:
I. Kolkatova
T. Volkovienė